Text Size

orthotrauma.gr - Αντώνιος Αγγουλές

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του Ορθοπαιδικού Χειρουργού Δρ Αντώνη Γ. Αγγουλέ.

Ο ιατρός αποφοίτησε από την Iατρική σχολή του  Εθνικού  και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο οποίο εκπόνησε και τη διδακτορική διατριβή του. Ειδικεύθηκε στην Ορθοπαιδική στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού   και στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Μετεκπαιδεύθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Academic Unit of Orthopaedic and Trauma Surgery, Leeds General Infirmary με υποτροφία από την Ελληνική Εταιρεία  Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.

Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει τη δημοσίευση εργασιών σε διεθνή και σε αναγνωρισμένα ελληνικά ιατρικά περιοδικά καθώς επίσης ένα μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων σε ιατρικά συνέδρια σχετικά με θέματα Ορθοπαιδικής -Τραυματολογίας και Φυσικής Αποκατάστασης.

Σήμερα εργάζεται ως Ορθοπαιδικός Ιατρός, υπεύθυνος του Ορθοπαιδικού Ιατρείου, με έδρα στην οδό Καραθεοδωρή 45 & Ξενοπούλου  στο  Νέο Ψυχικό ενώ παράλληλα παρέχει τις υπηρεσίες του σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες  και συνεργάζεται με γνωστά Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης του ΑΤΕΙ  Αθήνας στο Τμήμα Βασικών Ιατρικών Μαθημάτων της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας κ΄ Πρόνοιας.

Το ιδιαίτερο επιστημονικό  ενδιαφέρον του περιλαμβάνει τους παρακάτω τομείς:


√  ΑΘΛΗΤΙKEΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ  
√  OΣΦΥΑΛΓΙΑ - ΑΥΧΕΝΑΛΓΙΑ 
√  IATΡΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ 
√  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 

Η ιστοσελίδα αυτή φιλοδοξεί να προσφέρει στο ευρύ κοινό επιστημονικά τεκμηριωμένες ιατρικές πληροφορίες για διάφορα ενδιαφέροντα  θέματα και επίσης να αποτελέσει χώρο ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των επιστημόνων υγείας σε τομείς του ιδιαίτερου επιστημονικού τους ενδιαφέροντος.

Τηλέφωνo επικοινωνίας: 2106777648.

Διεύθυνση Ιατρείου: Καραθεοδωρή 45 και Ξενοπούλου, 11525 Νέο Ψυχικό

mailto: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Χρήσιμες Συμβουλές

Nεύρωμα Morton

To νεύρωμα Morton χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη καλοήθους ογκιδίου στο τρίτο κυρίως και στο δεύτερο πελματιαίο νεύρο. Πιο συχνά σε ποσοστό 80%-85% η πάθηση αφορά το τρίτο μεσοδακτύλιο διάστημα. Είναι πιο συχνό σε γυναίκες ηλικίας 40-50 ετών. Το πιο κλασικό σύμπτωμα είναι ο καυστικός πόνος κατά τη βάδιση ή σε παρατεταμένη ορθοστασία που αναγκάζει πολλές φορές τον πάσχοντα να βγάζει τα υποδήματα του. Το τελευταίο αποτελεί χαρακτηριστικό σύμπτωμα του νευρώματος Morton.

Για να τεθεί σφαλή διάγνωση της πάθησης πρέπει να αποκλειστούν άλλα αίτια πόνου στην περιοχή των μεταταρσίων όπως ρευματοειδής αρθρίτιδα, νευρολογικές παθήσεις όπως οσφυ»ική ριζίτιδα αλλά και μεταταρσαλγία από την πίεση των κεφαλών του 3ου και 4ου μεταταρσίου.

Μπορεί να δοκιμασθεί η συντηρητική θεραπεία με μαλακά πέλματα κάτω από τις κεφαλές των μετατταρσίων ή τοπική ένεση με κορτιζόνη, αλλά συχνά χρειάζεται χειρουργική αντιμετώπιση με καλά αποτελέσματα ως επί το πλείστον.

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ - Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΕΠΙΔΗΜΙΑ

Η οστεοπόρωση αποτελεί την πιο συχνή μεταβολική νόσος των οστών και χαρακτηρίζεται από την ελάττωση της οστικής μάζας, τη διαταραχή της μικροαρχιτεκτονικής του οστού και κατά συνέπεια την μειωμένη αντοχή του οστού και την αυξημένη συχνότητα καταγμάτων. Η ποσοτική αλλά και ποιοτική αυτή διαταραχή συνδιάζεται με ένα αυξημένο αριθμό καταγμάτων σε κλασικές περιοχές όπως το ισχίο, τα σπονδυλικά σώματα και το περιφερικό άκρο της κερκίδος αλλά όχι μόνο σε αυτές αφού η αυξημένη επίπτωση της καταγματικής νόσου αφορά ολόκληρο το σκελετό. Διαβάστε περισσότερα..

Είναι απαραίτητη η βιταμίμη D για το σκελετό;

Η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της οστεοπόρωσης αφού μεγιστοποιεί την εντερική απορρόφηση του Ca. Η έκθεση στον ήλιο για 10 – 15 λεπτά δύο φορές εβδομαδιαίως συνήθως επαρκεί για το σχηματισμό του απαραίτητου μεταβολίτη. Η συνιστώμενη καθημερινή δόση της βιταμίνης D είναι 400 IU για τις ηλικίες 51-70 και 600 IU για τις μεγαλύτερες ηλικίες.Τροφές πούσιες στη βιταμίνη αυτή είναι εκτός από τα γαλακτοκομικά προιόντα, τα δημητριακά, ο κρόκος του αυγού και τα λιπαρά ψάρια. Η υπερβολική πρόσληψη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες όπως ναυτία, αδυναμία, σύγχυση ή ακόμα και ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού. περισσότερα άρθρα..